Hírek
Hallgatói hétfő

Hallgatói hétfő


Hallgatói hétfő

A spanyolviaszt nem mi, magyarok találtuk fel, de minden másban az élen járunk.

 • Kukkants be az emberi testbe és próbálj ki egy laparoszkópot!
 • Nézz körül a Marson VR szemüveggel!
 • Élvezd a kupolavetítést a világűrről!
 • Nézd meg Besenyei Péter repülőgépét!
 • Vajon ki a dízelpápa és a napkirálynő?
 • Járt már magyar autó a holdon?
 • Szerinted létezik 200 éves beszélőgép?
 • Hogyan kerül egy magyar geológus a Varázsfuvolába?

Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok címmel tudomány- és technikatörténeti kiállítás nyílt a Millenárison, hogy irányt mutatva inspiráljon téged, mint a jelen és jövő gondolkodóját.

Május 2-án indul HALLGATÓI HÉTFŐ AKCIÓNK*, melynek köszönhetően diákigazolványodat a pénztárnál felmutatva minden hétfőn 10% kedvezménnyel (3490 helyett 3140 Ft-ért) válthatsz jegyet az Álmok Álmodói 20 kiállításra. A kedvezmény az egyéni és csoportos diák napijegyekre is vonatkozik. Jegyárainkról bővebben itt találsz információt.

Highlightok: 

 • 6000 m2 alapterületű interaktív kiállítás
 • 6+1 tudásterület
 • 600 magyar géniusz mai életünket is meghatározó leleménye
 • 150 nagyméretű kijelző, számtalan digitális tartalom
 • 200 különleges műtárgy és több mint 30 interakció

Kiállításunkról:

Mobilitás

Különleges autószalonban, műhelyben és dizájnstúdióban láthatók a magyar újítások és mérnökóriások, az áramvonalas tervezéstől, a magyar „dízelpápán” keresztül az önvezető autókig. Vezess Te is egy Ikarus buszt! 

Orvoslás

A járványtörténettől a nanotechnológiáig, Semmelweistől Karikóig; a gyógynövényektől a gyógyszerkutatásig. Testünk titkaival, az agy működését és fejlődését bemutató játékos applikációkkal. Sétálj keresztül egy 3D nyomtatott agyon! Próbáld ki a laparoszkópiás műtétet!

Infokommunikáció

A kommunikáció mérföldkövei, Móricz Zsigmond írógépétől és Kempelen Farkas beszélőgépétől, a nyomtatás, képrögzítés, telekommunikáció magyar leleményein keresztül a modern informatika világáig. Légy Te is rádióbemondó! Szelfizz egy TV-stúdióban!

Ipar/Energia

Jedlik Ányos villanydelejes forgonyától az Eötvös-ingán és Bláthy Ottó villanyóráján keresztül az atomenergia hasznosítását lehetővé tévő eredményekig. Tudod, hogyan működik egy Segner-kerék?

Agrár

Stilizált búzamezőben megjelenő több tonnás Lokomobiltól a precíziós mezőgazdaságon keresztül a modern vertikális farmokig. Saláta a sivatagban? 

Tér tudománya

A matematika, a Bolyai-geometria, a repüléstudomány és az űrkutatás kiemelkedő magyar hozzájárulásai elevenednek meg a szemünk előtt, VR élménnyel és 360 fokos dómvetítéssel. Sétálj egyet a Marson Te is!

Hely szelleme / Tudástár

A Ganz-gyár története és hatása Bel-Budára. A „legnagyobb magyar”, Széchenyi István multimédiás eszközökkel, influenszerként megidézett alakja: reformtörekvései, tenni akarása, gazdasági és szellemi eredményei. Tudományos arcképcsarnok és tudástár: óriás ledfal a kiállításon megjelenő tudósok fényképével, tudományterületek és díjak szerinti keresési, szűrési lehetőségekkel. Mit fedeztek fel, mikor éltek, mit tudhatsz meg róluk?

A kiállításra történő utazáshoz a MÁV csoportok részére 100%-os, egyéni látogatók számára 50%-os kedvezményt biztosít. A vasúti kedvezmények a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. vonalain egyaránt érvényesek.

* A kedvezmény felsőoktatási képzésben résztvevő hallgatók számára vehető igénybe a helyszínen. Más kedvezménnyel nem vonható össze.

Még több információért kukkants be IG oldalunkra, vagy nézz szét weboldalunkon! Szakdolgozat írásához pedig ajánljuk figyelmedbe Tudástárunkat.